116-jarige Italiaanse vrouw onthult aan welk voedsel ze een lang en gezond leven te danken heeft.

Het is altijd fascinerend om te proberen achterhalen waarom bepaalde mensen zo lang leven. Als mens zijn we altijd nieuwsgierig naar dat ene voedsel of die ene activiteit die het antwoord zou kunnen zijn voor een lang en gezond leven.

De oudste persoon ter wereld werd 122 jaar oud – namelijk de Franse dame genaamd Jeanne Calment die in 1997 overleed. Meer recent werd de Italiaanse vrouw Giuseppina Projetto 116 jaar oud, maar overleed helaas vorige maand.

Ze vroeg me wat het geheim was voor een lang leven – en het antwoord zal je verrassen.

Zolang leven is een echte prestatie. Slechts enkelen hebben de eer. Guissepina stond bekend als de “nonna van Italië” en woonde in een dorpje in de buurt van de prachtige stad Firenze. Ze had een zoon die jammer genoeg op 37-jarige leeftijd overleed na een verdrinkingsongeval.

In december 2017 werd de sprankelende Italiaanse de oudste persoon van Europa. Nadat haar kleinzoon haar het nieuws meedeelde, zei ze: “Echt? En hoe oud ben ik dan precies? Zoveel?”

Dan onthulde de vrouw dat ze niet een dag zonder chocolade kon en zegt dat ze haar lange en gezonde leven aan dit supervoedsel te danken heeft, samen met een eeuwige, positieve attitude.

Ondanks het feit dat chocolade veel vetten en calorieën bevat, kan het erg voordelig zijn. Onderzoek toonde aan dat de antioxidantengehaltes van pure chocolade hoger zijn dan bij krachtige sapjes van acaibessen, veenbessen en bosbessen.

Een studie van 2015 toonde aan dat een kleine hoeveelheid pure chocolade per dag de bloeddruk van diabetes type 2 verlaagt en de stijgende bloedsuikerspiegel vermindert. De flavonoïden in de cacao stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen, wat voordelig is voor mensen die lijden aan beroertes en dementie. Sommige studies beweren zelfs dat het het risico op kanker kan verminderen.

Ontdek hieronder meer gezondheidsvoordelen van pure chocolade en DEEL dit bericht als ook jij dit zo’n geweldig nieuws vindt!

Bron en afbeeldingen: Newsner