6 weken oude “verlamde” puppy achtergelaten bij dierenarts om te euthanaseren. 10 minuten later ziet dierenarts iets bewegen.

Het is echt droevig wanneer de liefde van een huisdiereneigenaar voorwaardelijk is. Als er iets met de hond aan de hand is, besluiten ze dat hij of zij het niet meer waard is en laten ze het dier in de steek. Helaas gebeurt dit al te vaak. Iedereen wil een schattige puppy, maar dat komt hen vaak slecht uit.

Wanneer een familie merkte dat hun 6 weken oude puppy Bo (later Bella genoemd) niet meer kon wandelen, gaven ze haar op. In de veronderstelling dat ze verlamd was, brachten ze haar naar de dierenarts met het verzoek om haar te laten inslapen.

Nog voor ze aan de procedure begonnen, vertrok de eigenaar. Maar de dierenarts wilde het diertje niet laten inslapen vooraleer eerst te weten wat er aan de hand was.

Er werden onderzoeken uitgevoerd om de oorzaak van de verlamming van Bella te bepalen. De resultaten gaven een snel antwoord, en de oplossing was eenvoudig. Bella was hypoglycemisch. Ze werd onder de hoede genomen door Piper Wood, de oprichter van het Hand in Paw asiel.

Wood hielp Bella weer gezond maken. “Misschien dat ze haar niet genoeg te eten gaven, en haar bloedsuiker was te laag”, zei ze over de vorige eigenaar.

Bella kreeg intraveneuze voeding en ze begon snel aan gewicht te winnen. “Het was een eenvoudige oplossing. Een beetje vloeistoffen en ze was oké. Het kostte wellicht zelfs minder dan euthanasie”, zei Wood.

Het was duidelijk dat Bella echt bang was van mensen. Ze beefde een beetje en was erg schuchter.

Met de hulp van Wood won Bella aan kracht en het nodige zelfvertrouwen om geadopteerd te worden. Het duurde niet lang voordat haar perfecte thuis gevonden werd.

“Toen ik haar naar haar nieuwe thuis bracht, zag ik haar voor de eerste keer spelen. Ze speelde met 10 verschillende speeltjes tegelijk en liep in het rond. Ze gelukkig was ze. Dat was prachtig om te zien omdat ik alleen de bange kant van haar had gezien. Ze voelde zich zoveel beter en ze voelt zich thuis nu”, zei Wood.

Godzijdank dat de dierenarts een beetje beter keek vooraleer een ultieme beslissing te nemen. Een onschuldig puppyleven werd gespaard dankzij een zorgzame overweging.

Bron en afbeeldingen: Western Journal