72-jarige vrouwen ontdekken na DNA-test dat ze bij hun geboorte verwisseld werden.

In elke fase van ons leven ontmoeten we nieuwe en leuke mensen. Soms is er zelfs een onmiddellijke klik. Je kunt het niet verklaren, maar het is bijzonder. Je hebt het gevoel dat je iets gemeenschappelijk hebt. Denice Juneski en Linda Jourdeans vonden een wel heel bijzondere band.

Meer nog, de 72-jarige dames ontdekten een schokkend geheim. Op 19 december 1945 werden de twee vrouwen vroeg in de ochtend op 31 minuten na elkaar geboren in het Bethesda Hospital in St. Paul, Minnesota.

Daar waar Jourdeans opgroeide als roodharige in een familie van blonde personen, groeide Juneski op als blonde vrouw in een familie van roodharigen en brunettes.

Juneski die in Eagan, Minnesota, woonde stuurde haar DNA naar de bekende stamboomwebsite 23andMe. Toen ze de resultaten kreeg, was ze verbaasd om te ontdekken dat ze niemand kende.

In shock van de resultaten besloot Juneski om een tweede test uit te voeren, maar die leverde precies dezelfde resultaten op.

65 km verderop in Hammond, Wisconsin, begon Jourdeans langzamerhand hetzelfde te beseffen.

Juneski zag zichzelf in een familie van atleten, terwijl ze zelf helemaal niet atletisch was. Haar vader speelde baseball bij de St. Paul Saints en haar broer speelde ook baseball. Haar zus stond zelfs in de Minnesota Softball Hall of Fame.

“Soms had ik het gevoel dat ik er gewoon niet bij hoorde”, vertelde Juneski.

Langs de andere speelde Jourdeans tot in haar 50 softbal. Ze was overduidelijk een lid van de familie Juneski, en de vrouwen begrijpen algauw wat er aan de hand was. Ze waren bij hun geboorte verwisseld.

Toen het nichtje van Jourdeans in haar eigen DNA-verslag Juneski opmerkte, liet ze haar tante haar vermoedens weten. “We denken dat je bij je geboorte verwisseld werd”, zeiden de dochter van Linda en haar echtgenoot.

Nadat Linda haar eigen DNA had ingestuurd om dit te bewijzen, kwam ze algauw tot dezelfde conclusie.

De twee vrouwen ontmoetten elkaar in april en praatten over de ervaringen in hun families en haalden verschillen met hun familieleden aan. Sinds april ontmoeten ze elkaar regelmatig en de vrouwen besloten om een persoon te bezoeken die ze gemeenschappelijk hadden in hun geschiedenis. De 99-jarige Marianne Mayer. Mayer is de biologische moeder van Jourdeans en de moeder die Juneski grootbracht.

De oude dame is ondertussen echter erg vergeetachtig en lijdt aan geheugenverlies. De twee vrouwen bezoeken Mayer nu regelmatig en ze zeggen dat ze erg begrijpend en aanvaardend reageert.

“Nu heb je nog meer kleinkinderen – roodharigen”, zei Juneski tegen Mayer.

De moeder die Jourdeans grootbracht overleed op 42-jarige leeftijd aan kanker. Maar nu ze haar biologische moeder gevonden heeft, kan ze nog altijd van de moederliefde genieten.

De twee vrouwen, die deze surrealistische situatie moesten aanvaarden, beginnen nu hun biologische families te leren kennen.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit bijzondere verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Western Journal