Wetenschappelijk aangetoond: Mensen met een zus zijn gelukkiger.

Mensen die het genoegen hebben om een zus te hebben – of misschien wel meerdere zusjes – mogen zichzelf gelukkig prijzen. Onderzoekers van de Universiteit van Ulster zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat mensen met een zus gelukkiger zijn dan mensen die er geen hebben.

De studie onderzocht 571 personen. Ze peilden bij de deelnemers naar hoe positief ze in het leven staan en of ze eventueel mentale problemen hebben. Uit de resultaten bleek dat mensen met een zus gelukkiger en positiever waren.

Emoties en gevoelens

Wat is hiervoor dan de verklaring? Wel, de onderzoekers concludeerden dat er in een familie met verschillende meisjes meer over gevoelens wordt gepraat en dat emoties gemakkelijker geuit worden. Dat heeft vooral een positieve impact tijdens moeilijke momenten zoals een overlijden of een echtscheiding. Mensen met een zus zouden ook minder angstig zijn en beter kunnen communiceren.

Deze bevindingen gelden helaas niet voor mensen met een broertje. Maar maak je geen zorgen, broer, we houden van je en zouden je voor geen geld van de wereld willen missen!

Uiteraard moeten we dit soort onderzoeken met een stevige korrel zout nemen, maar wellicht denken mensen met een lieve zus er precies hetzelfde over!

DEEL dit bericht met je zusje of zusjes!

Bron en afbeeldingen: LibelleBBC News en Pixabay