84-jarige dementiepatiënte bonkt op gesloten deur van home nadat ziekenhuis haar om 2 u ’s nachts dumpte.

Hartverscheurende beelden tonen hoe een 84-jarige dementiepatiënte op de deur van haar verzorgingstehuis bonkt nadat ze om 2 uur ’s nachts door ziekenhuismedewerkers op straat werd gezet.

Savina Genoese Zerbi stond op 13 januari in alleen maar een badjas en slippers voor de gesloten deur van het Regency Palms verzorgingstehuis in Long Beach in de VS. Daar stond ze ongeveer 25 minuten nadat ze de dag voordien naar het College Medical Center werd overgebracht na een dreiging om zichzelf van het leven te beroven.

De dochter van de vrouw, Costanza Genoese Zerbi, zegt dat het personeel van het ziekenhuis haar verzekerde dat ze de nodige regelingen zouden treffen om haar veilig terug naar het home te brengen.

Ze was geschokt toen ze vernam dat het personeel de kwetsbare bejaarde in een taxi stak, die haar voor het verzorgingstehuis achterliet.

Costanza verklaarde aan de pers: “Ik was geschokt. Mijn moeder heeft het moeilijk om de puzzelstukjes bij elkaar te leggen. Soms denkt ze dat iets dat gisteren gebeurde, 10 jaar geleden gebeurde, en soms denkt ze dat iets dat 10 jaar geleden gebeurde vandaag gebeurde.”

“Het ziekenhuis stak iemand met de cognitieve vaardigheden van een peuter in een taxi. Iemand die eigenlijk in handen moet zijn van een verantwoordelijke persoon.”

Een woordvoerder van het ziekenhuis liet ondertussen weten dat de zaak onderzocht wordt, maar dat ze geen verdere commentaar geven.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Bron en afbeeldingen: Metro en YouTube