Gehandicapte vader die niet kan werken spaart kleingeld zodat hij tienerdochter koffie kan betalen.

Toen de 17-jarige Morgan Porterfield thuiskwam van het werk, zei haar vader Jim haar: “Morgan, er ligt een cadeautje voor jou op je bed.” Toen ze het briefje gehecht aan het oranje pillenpotje las, begon ze meteen te huilen.

In 1981 werd Jim onderweg naar zijn werk frontaal geraakt door een dronken bestuurder. Nadat hij zes weken in coma had gelegen en verschillende operaties had ondergaan, had hij zware hersenschade opgelopen. Hij heeft nog altijd last van kortetermijngeheugenverlies, beroertes en kan zijn armen en benen slechts beperkt gebruiken.

Voor het ongeval werkte hij bij de spoorwegen waar hij vooral handenarbeid deed. Maar nadien was hij niet meer in staat om hetzelfde soort werk te doen. Hij vond een kantoorbaantje voor een olie- en gasmaatschappij, waar hij 30 jaar werkte totdat hij vorig jaar afgedankt werd.

“Hij leefde altijd van salaris tot salaris, maar we hadden altijd een dak boven ons hoofd en eten op tafel”, zei Krista, de zus van Morgan. “Ondanks al zijn beperkingen, is hij zo beminnelijk man.”

Hoewel hij niet veel geld heeft om te sparen, houdt hij zielsveel van Morgan en bedenkt altijd manieren om dat ook te tonen … zoals het geschenkje op haar bed.

Morgan had er niet bij stilgestaan, maar ze had al gemerkt dat papa de voorbije maand kleingeld gespaard had.

Toen ze het pillendoosje op haar bed vond, besefte ze wat hij gedaan had. Het briefje las: “$11,19 – 6/1/18 Koffiegeld Liefde, papa.” Jim wist dat zijn dochter dol was op koffie en wilde haar een beetje geld geven om haar volgende kopje te betalen.

“Ik las het briefje en barstte meteen in tranen uit. Het was zo lief dat hij eraan gedacht had en dit voor me deed, hoewel hij zelf niet veel geld heeft”, zei Morgan.

De tiener was zo ontroerd dat ze besloot om het vertederende geschenk van haar vader te delen. Het werd meer dan 49.000 keer gedeeld!

De tweet las: “Zoals sommigen weten is mijn vader mentaal en fysiek gehandicapt en zeker nu hij ouder is, is hij niet in staat om te werken of een inkomen te verdienen. Maar de voorbije maand spaarde hij om een bepaalde reden kleingeld en ik dacht er niet verder over na, totdat ik vandaag thuiskwam van mijn werk.”

Sinds de tweet viraal ging, zetten Morgan en haar familie een GoFundMe account op om de medische kosten van Jim te helpen betalen.

Morgan zei dat een deel van het geld zal gaan naar de aankoop van een stoellift, zodat papa niet langer de trap op en af hoeft af te gaan.

DEEL dit tegelijk hartverscheurende en hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Western Journal