Hartverwarmende beelden tonen hoe wilde paarden in elkaar gestorte hengst op de been helpen.

Dit is het hartverwarmende moment waarop wilde paarden een jonge hengst helpen in een poging om hem terug tot leven te wekken nadat hij op de grond in elkaar was gestort.

Het zeldzame fenomeen werd waargenomen in de Westerwald regio in de Duitse staat Rijnland-Palts. Ingo Gerlach (55) was de kudde van 18 IJslandse hengsten aan het fotograferen toen hij merkte dat een paard van de kudde afgezonderd raakte.

De tweejarige jonge hengst leek onwel en waggelde op zijn benen.

Ingo uit Betzdorf zei: “De hengst ging door de knieën en viel neer op de grond. Uiteindelijk lag hij op zijn zij en bewoog niet meer.”

Aanvankelijk dacht de fotograaf dat het dier gewoon moe was of vliegen probeerde af te slaan. Maar toen het paard roerloos bleef, begon een van de andere paarden hem te benaderen. “De zwarte hengst kwam snel naar hem toe en probeerde hem aan te moedigen om op te staan”, zei Ingo, die het tafereel begon te filmen.

Toen de uitgeputte hengst niet reageerde, begon de donkere hengst hem in zijn benen te bijten, waardoor hij ging zitten. Daarna schoten er twee andere paarden te hulp, die in de oren van hun vriend begonnen te bijten.

De reddingspogingen worden verschillende keren herhaald, met de drie paarden die verschillende lichaamsdelen van de hengst likken en bijten om hem aan te sporen door te zetten. Uiteindelijk slaagt het dier erin om rechtop te komen en de andere paarden vergezellen hem om hem te troosten.

De natuurliefhebber zegt dat hij dergelijk gedrag nog nooit gezien had. De volgende dag leerde hij van de eigenaar van de kudde dat de hengst wellicht maagproblemen had. Ingo zei: “Waarom de andere hengsten hun maatje motiveerden om terug rechtop te staan, is onduidelijk. Het leek erop dat de hengsten het lid van hun kudde probeerden te redden van een zekere dood.”

Bekijk de ontroerende beelden hieronder en DEEL dit bericht als ook jij een traantje moest wegpinken!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail en YouTube