Heldhaftige hond blijft 2 dagen lang bij vermiste peuter in het bos totdat ze eindelijk gevonden wordt.

Beth Campbell beleefde 36 uur lang de nachtmerrie van haar leven, niet wetende of haar 2-jarige kleindochter Charlee dood of levend was. De oma woont in een dichtbebost gebied in Lebanon Junction in Kentucky (VS). Zij en haar echtgenoot hebben het hoederecht over de peuter.

Op de ochtend van donderdag 7 juni raakte Charlee rond 10 u ’s ochtends vermist. Beth was opgestaan en zag dat de deur openstond. Ze besefte meteen dat het kleine meisje vermist was.

Op het ogenblik van haar verdwijning werd eveneens gemeld dat het meisje autisme had. Sheriff Donnie Tinnell zou later zeggen dat deze informatie niet accuraat was en dat het meisje wel degelijk kon praten.

Wat nog meer curieus was aan de verdwijning van het meisje, was dat de familiehond Penny eveneens vermist was.

De politie en teams van vrijwilligers begonnen de bossen rond het huis van de oma meteen uit te kammen. Het nieuws verspreidde zich snel en algauw was de hele gemeenschap op zoek naar de vermiste Charlee.

Maar precies op het moment dat alle hoop verloren leek, gebeurde er een wonder.

Bijna 36 uur na haar verdwijning, keek oma uit over de heuvel op haar domein en bad tot God. Het was op dat moment dat ze haar familiehond Penny naar haar toe zag lopen.

Kort nadat Penny terug thuis arriveerde, informeerde de politie haar dat de 2-jarige op minder dan 2 km van het huis werd aangetroffen. Charlee werd herkend door buren toen ze naar hun voordeur kwam gelopen. Ze was uitgedroogd en zat onder de teken.

“Ik ben ervan overtuigd dat God haar naar onze voordeur leidde”, vertelde huiseigenaar Wayne Brown.

“We zijn zo blij, we hadden de hoop nooit opgegeven”, zei Tinnell terwijl ze tegen de tranen vocht.

De politie onderzoekt de omstandigheden rond de verdwijning van Charlee nog. Ze proberen te bepalen of Charlee al die tijd inderdaad in het bos verdwaald was. De politie verklaart dat ze het gebied vijf tot zes keer uitkamden alvorens ze haar vonden.

Tevens werd melding gemaakt van het feit dat Beth een aanklacht wegens kinderverwaarlozing en het in gevaar brengen van een minderjarige riskeert.

Wat de omstandigheden van haar verdwijning ook waren, wat we wellicht nooit zullen weten, gelooft de familie dat Penny het meisje beschermde.

“Dit is onze held”, zei Beth. “Als mijn hond niet thuis was gekomen, was mijn meisje dat ook niet. Ze zou de baby niet achterlaten totdat ze hier was.”

“Bij de gratie van God en iedereen die hielp, ze is veilig en dat het is enige wat telt.”

Bron en afbeeldingen: Western Journal