Jongetje viert laatste keer Kerstmis na diagnose dat hij nog maar zes maanden te leven heeft.

Een jonge schooljongen bereidt zich voor om de laatste keer Kerstmis te vieren nadat hij nog maar zes maanden te leven kreeg.

Reece Probert leek vorige maand nog perfect gezond, maar zijn moeder Jenna (31) nam hem mee naar de dokter nadat hij eerst begon te manken en begon te stotteren.

De scans toonden aan dat hij een zeldzame, agressieve hersentumor had, waaraan de patiënten doorgaans binnen de 6 tot 12 maanden na de diagnose overlijden.

Zijn verwoeste familie doet er alles aan om hem de beste Kerstmis ooit te geven.

Jenna uit Staffordshire in het Verenigd Koninkrijk zei: “Het zal onze laatste Kerstmis samen zijn en we willen ervoor zorgen dat het leuk, comfortabel en gezellig is voor Reece. Ik wil hem als een koning laten voelen. Hij zou zich als de belangrijkste persoon ter wereld moeten voelen.”

“Reece weet dat hij kanker heeft, maar begrijpt de draagwijdte er niet goed van. Ik kan het hem gewoon niet vertellen. Ik wil gewoon dat hij gelukkig is”, voegde de moeder er nog aan toe.

Amper zes weken geleden was Reece nog fit en gezond, maar na een uitstap naar zijn grootouders in Noord-Ierland merkte zijn moeder ongewone symptomen op. De jongen mankte en zijn huisarts verwees hem door naar een specialist om scans te laten maken.

Maar Jenna begon zich pas echt zorgen te maken toen Reece twee weken geleden begon te stotteren.

Een buurman – die ook een hersentumor had – merkte hoe Reece het moeilijk had om te praten en vreesde het ergste omdat hij in het verleden gelijkaardige symptomen had geleden. Jenna belde de hulpdiensten en ze kreeg het advies om de jongen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis over te brengen. Daar dachten de dokters aanvankelijk dat hij een beroerte had.

Maar op 1 december, toen de dokters in het Birmingham Children’s Hospital een hersenscan uitvoerden, ontdekten ze een “anomalie” in de hersenen.

Twee dagen later kreeg Jenna te horen dat haar zoon leed aan diffuse intrinsiek groeiend ponsglioom (DIPG) – een agressieve kanker die doorgaans alleen bij kinderen voorkomt.

“Ik stortte in toen ik het hoorde. Ik had het gevoel dat mijn hart uit mijn borstkas gerukt werd. Het was een verschrikkelijk gevoel. Ze dienden steroïden toe om de zwelling te verminderen. Het was al erg genoeg toen ze zeiden dat hij een beroerte had. Ik was gewoon aan het bidden dat ze het allemaal fout hadden.”

“Zelfs de oncoloog had tranen in haar ogen toen ze het me vertelde. We kregen te horen dat chemotherapie niet zou werken en dat bestralingstherapie de tumor alleen een beetje zou doen inkrimpen. Maar het zal terugkomen en uiteindelijk zijn leven beëindigen.”

Vrienden en familie lanceerde fundraisingcampagnes en regelden liefdadigheidsevenementen om ervoor te zorgen dat Reece de best mogelijke Kerstmis krijgt.

DEEL DIT BERICHT OM DEZE FAMILIE VEEL STERKTE TOE TE WENSEN IN DEZE MOEILIJKE TIJDEN.

Bron en afbeeldingen: Metro en SWNS

.