Kindje en ouder onder vuur na “schandalig” en “walgelijk” gedrag in vliegtuig

Videobeelden uit een vliegtuig gaan razendsnel viraal, omdat ze wereldwijd kijkers choqueren. Een passagier filmde immers hoe een volwassene een kind aanmoedigde om op de uitklaptafel van een vliegtuig te kribbelen. De korte video, die gepost werd op Reddit, is al door meer dan honderdduizend mensen bekeken.

Het filmpje laat de situatie duidelijk zien. De cameraman filmt een tweetal gesloten uitklaptafeltjes, waarop rode en blauwe lijnen stevig door elkaar gekribbeld zijn. Aan het raampje zit een klein kind op de schoot van een volwassenen. In zijn handje heeft hij stevig een kleurpotlood vast. Wanneer hij de punt opheft van zijn tekening, begeleidt de volwassenen het handje terug naar de uitklaptafel, zodat hij daarop verder gaat.

Respect ver zoek

De cameraman reageert verbolgen. “Die uitklaptafeltjes dienen blijkbaar niet alleen om van te eten, en ook niet alleen om vuile pamper op te verversen. Blijkbaar kan je nu ook je kinderen helpen om er gewoon op te tekenen. Het vliegtuig kost tenslotte maar 100 miljoen dollar”, schrijft hij woedend. “Ik wil het kind niet in verlegenheid brengen, daarom heb ik het onherkenbaar gemaakt. Maar dit moet worden aangekaart, dit is een flagrant voorbeeld van foute opvoeding.”

Talloze volgers staan hem bij. De adjectieven “respectloos”, “arrogant” en “onsmakelijk” vallen meermaals. “Het is toch ongelofelijk dat sommige ouders er zelfs in slagen om van een onschuldig kinderspel vandalisme te maken. Potloden zijn voor op papier te tekenen. Ik ben er zeker van dat de stewardessen graag een kleurplaat hadden voorzien. Van muren, zitbanken, vloeren of eender welke andere plaatsen blijf je af, dat hoor je jouw kinderen te leren”, klinkt het in de reacties.

Gepeperde rekening?

Hoewel sommige vinden “dat we niet zo streng moeten zijn voor ouders en dat vliegen met kinderen niet simpel is”, sturen enkele boze kijkers de beelden ook door naar verschillende luchtvaartmaatschappijen. Tegenstanders suggereren om de familie een gepeperde rekening met schoonmaakkosten op te sturen. Of zij daar ook gehoor aan zullen geven en om welke vlucht het precies gaat, is niet bekend.

Bron: REDDIT, NIEUWSBLAD