Kijkers ‘Met open armen’ blijven na de uitzending met één vraag zitten

In Met open armen volgt Natasja Froger koppels tijdens hun lopende adoptietraject. Woensdagavond zagen we het verhaal van de Limburgse Romy en Boudewijn. Een ontroerend verhaal, maar toch blijven de kijkers met één vraag zitten.

Grote wens
Romy en Boudewijn wilden altijd al een groot gezin met veel gezelligheid, maar die droom spatte uit elkaar toen Romy niet zwanger kon worden. Een lang traject van ziekenhuizen en adoptieprocedures volgde. Na 14 jaar krijgen ze eindelijk goed nieuws en horen ze dat er twee kindjes uit Hongarije op ze wachten. Hun grote wens komt in vervulling: het stel wordt eindelijk papa en mama.

Onbeschrijflijk
Wanneer Romy en Boudewijn hun geadopteerde dochter Bernadett (4) en zoon József (3) voor het eerst ontmoeten rollen de tranen over hun wangen. Het was een heel bijzonder moment voor het stel. “Dan stroomt je hart over”, legt Romy uit. “Zoveel liefde, dat is onbeschrijflijk.”

Prangende vraag
Ook de kijkers waren ontroerd door het verhaal, al blijven ze wel met één vraag zitten. Want: waarom zou je de naam van je geadopteerde kinderen eigenlijk veranderen? De Hongaarse jongen heette eigenlijk József en het meisje Bernadett. Romy en Boudewijn hebben er bewust voor gekozen om de namen te veranderen, omdat ze de kinderen graag ook iets uit hun hart willen meegeven. Daarom krijgen de kinderen allebei een dubbele naam: Sjoerd József en Anne Bernadett. “Mochten ze te zijner tijd toch hun geboortenaam willen gebruiken dan kan dat gewoon”, geeft Romy aan.

Ingewikkeld
De meningen hierover zijn onder kijkers erg verdeeld. Het grootste deel vindt het toch een beetje vreemd. “Kindjes adopteren die al oud genoeg zijn om hun naam te weten en dan de namen veranderen”, zegt een kijker bijvoorbeeld. “Lijkt me best ingewikkeld voor zo’n kind, waarvoor alles al zo spannend en onbekend is.”