Neurochirurg verwarmt wereldwijd de harten nadat hij teddybeer van jongetje opereerde.

Dr. P. Daniel McNeely is een neurochirurg in Halifax. En hij herstelde de teddybeer van een achtjarige jongen die op het punt stond om geopereerd te worden.

“Patiënt vraagt of ik ook zijn teddybeer kan repareren alvorens hem in slaap te doen … hoe kan ik nee zeggen?”, schreef McNeely bij de foto op Twitter.

Dr. McNeely zou een hersenoperatie uitvoeren op Jackson McKie, die een cyste heeft op een zijn hersenen en een chronische aandoening genaamd hydrocefalie.

Voor hij in slaap gedaan werd, vertelde Jackson de dokter dat zijn teddybeer gescheurd was en opgelapt moest worden. Dr. McNeely vroeg de verpleegsters vriendelijk om een kleine tafel en enkele instrumenten klaar te maken, en hij gebruikte enkele overblijvende draadjes van de operatie van Jackson om de beer dicht te naaien.

De vader van Jackson, Rick, verklaarde dat de teddybeer altijd bij zijn zoon was, zeker wanneer hij pijn had. Hij is de neurochirurg dan ook erg dankbaar voor zijn gebaar. “Hij is een van de aardigste mensen die ik ooit ontmoet heb”, zei hij.

Rick zei nog dat Jackson erg blij was om te zien dat zijn teddybeer gemaakt was toen hij ontwaakte na de operatie.

DEEL dit hartverwarmende gebaar met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Sunny Skyz en Canadian Press