Op verjaardagsfeestje van jongen komen slechts 2 vriendjes opdagen. Dus komen politieagenten tussenbeide.

Noodgevallen zijn er in alle vormen en maten. En eerste hulpverleners zijn getraind om ze allemaal te beantwoorden. We denken vaak aan politieagenten als “strikt zakelijk”, klaar om elke crisissituatie af te handelen. Maar deze mannen en vrouwen verbinden zich tot zoveel meer.

Ze dienen onze gemeenschappen. Ze zorgen voor de burgers in hun wijken.

In Russellville, Arkansas in de VS, werd een groep politieagenten voor een tiener een team van helden. En het enige wat ze moesten doen, was gewoon komen opdagen.

Alles stond klaar voor de perfecte 15e verjaardag. De alleenstaande vader Ben Butler wilde voor zijn zoon Bradley een verjaardagsfeestje organiseren dat hij nooit meer zou vergeten.

Het leek erop dat zijn wens zou uitkomen want er werden 30 uitnodigingen verstuurd en iedereen had bevestigd dat ze er zouden zijn. Maar toen de grote dag was uitgebroken, was de opkomst veel lager dan verwacht.

“We hadden ongeveer 30 mensen die bevestigd hadden, maar er kwamen slechts drie mensen opdagen”, deelde Ben. “Twee vrienden van Bradley en een volwassene.”

Het is uiteraard niet ongebruikelijk dat er enkele mensen afhaken, maar meer dan 20 mensen die plotseling afzeggen is geen toeval. Of was het omdat Bradley aan autisme lijdt? Wat ook het geval was, Ben wist dat hij actie moest ondernemen om te vermijden dat het feestje een flop zou worden.

“Hij keek me droevig aan en legde me een beetje uit wat er met het feestje van Bradley aan de hand was”, zei goede vriend sergeant Mark Frost. Het volgende dat de familie Butler wist, was dat er plotseling patrouilleauto’s kwamen gereden op de speelhal waar het feestje gehouden werd.

“De verjaardagen van kinderen zijn wellicht hun belangrijkste dag, naast Kerstmis dan, en dat moeten ze kunnen vieren met mensen”, voegde Frost eraan toe. Prachtige woorden van een prachtige politieagent.

Gevraagd over hoe hij zich voelde over deze teleurstellende situatie, bleef Bradley erg positief. “Het maakte me een beetje droevig, maar ik had m’n beste vrienden. Dus dat is alles wat ik nodig had.”

Ondanks het trage begin, eindigde het feestje in een succes. En de mensen die het meeste voor Bradley en Ben zorgden waren er om samen met hem te vieren.

“Bradley was extreem dankbaar dat iedereen erg hard probeerde om zijn verjaardag mee te vieren”, zei Ben. “En ik ben gewoon dankbaar dat hij gelukkig is.”

We zijn er zeker van dat Bradley zijn 15e verjaardag nooit meer zal vergeten – het is een verhaal waar hij en zijn vader nog jaren om zullen glimlachen.

Bron en afbeeldingen: Western Journal