Poes stapt 20 km terug naar huis van familie die hem dumpte en wordt dan opnieuw verraden.

Het gaat ons verstand te boven dat er nog steeds mensen zijn die niet beseffen wat voor een diepe band dieren met ons ontwikkelen. Kat of hond, het maakt weinig verschil. Huisdieren beschouwen ons als familie, dus het minste wat we kunnen doen is hen op dezelfde manier behandelen.

Toby de kat wilde bij zijn familie blijven. Helaas wilden ze hem niet meer omdat hij niet goed kon opschieten met hun andere katten nadat hij als straatkat bij hun voordeur kwam opdagen.

Volgens de dierenbescherming van Wake County werd Toby overgedragen aan een nieuwe familie. Alleen wilde Toby geen nieuwe familie …

Bleek dat Toby zo gehecht was aan zijn oude familie dat hij 20 km ver naar zijn oude huis wandelde. Toen hij daar aankwam, werd hij niet onthaald met liefde, maar probeerde zijn oude familie hem een doodstraf te geven.

Tara Lynn, communicatiedirectrice van de dierenbescherming van Wake County, legde aan The Dodo uit: “Ze brachten hem naar een asiel en vroegen om hem te euthanaseren. Het was gewoon hartverscheurend om te zien hoe hij helemaal naar zijn oude huis wandelde, en dat was hun antwoord.”

Het asiel besefte uiteraard meteen dat Toby bijzonder was en weigerden om hem te laten inslapen. In plaats daarvan belden ze de dierenbescherming die Toby redden en gaven hem een speciale behandeling om hem voor te bereiden op het vinden van een nieuwe thuis.

“Hij testte positief op de kattenziekte en had ook een ademhalingsinfectie”, zei Lynn. “We lieten hem behandelen voor de infectie, maar dat duurde even.”

Toen Toby weer gezond was, postten ze een foto van hem op de sociale media. Daarna stond de telefoon roodgloeiend. Michele Puckett uit North Carolina in de VS ging Toby bezoeken en de vonk sprong meteen over!

“Ze twijfelde geen seconde”, zei Lynn.

“Ze was aan het werken en liet alles vallen om naar hier te komen.”

Nadat ze Toby geadopteerd had, besefte Puckett wat voor een prachtige kat hij wel was. “Het is onmogelijk voor te stellen dat iemand hem zo voor dood zou willen dumpen”, zei de vrouw. “Het is schokkend, maar we zijn blij dat hij gered werd.”

DEEL het verhaal van Toby met elke dierenliefhebber die je kent!

Bron en afbeeldingen: Newsner