Stiefmoeder zet zoon af in het winkelcentrum. Als ze zich omdraait, betrapt ze hem op gebaar dat viraal gaat.

Weet je nog hoe je als tiener hele namiddagen in het winkelcentrum doorbracht? We waren misschien wel straatarm, maar toch genoten we ervan om naar al die dure spulletjes in de etalages te kijken. Op liefjes jagen, etalages kijken en met vrienden rondhangen was onderdeel van de ervaring. Dat gezegd zijnde, zou er iemand van ons tijdens onze tienerjaren gestopt zijn om een bejaarde vrouw in nood te helpen?

Dat is precies wat een ongelofelijke tiener uit Compton in California deed toen hij met zijn vrienden in het winkelcentrum was. Gelukkig kon zijn stiefmoeder het onbaatzuchtige gebaar op camera vastleggen – en ze deelde het met de wereld zodat iedereen het kon zien.

In plaats van na te denken over wat zijn vrienden zouden denken of over wat meisjes van zijn leeftijd op school zouden fluisteren, besloot de 13-jarige Dashawn om het goede te doen. Hij zette zijn eigen belangen opzij om een bejaarde vrouw de drukke parking te helpen oversteken.

Nadat ze het vriendelijke gebaar van haar stiefzoon had gezien, deelde Maria Lopez de beelden met de Facebookpagina Love What Matters.

Maria schreef:

“Ik zette onze zoon vandaag af in het winkelcentrum en dit is wat ik zag toen ik wilde vertrekken. Zeggen dat we trots waren op de jongeman is een understatement. Er stopte zelfs een vrouw en gaf haar met de tranen in de ogen een complimentje.

Het vergt een dorp om een kind op te voeden en ons dorp is meer dan trots, jongeman!

Onze zoon heeft Dashawn en hij is 13 jaar oud. Ik ontmoette zijn moeder vier jaar geleden en op 20 augustus zullen we vier jaar getrouwd zijn. De vader van Dashawn overleed toen hij nog maar een kleine baby was en werd opgevoed door een geweldig dorp bestaande uit zijn moeder Nicky, oma Kiwanis en opa Charlie.

Vanaf het ogenblik dat ik Dashawn leerde kennen, was hij altijd al een erg speciale en goedaardige jongen. Hij doet altijd alles wat hij kan om mensen die het minder goed hebben te helpen. En dat allemaal zonder dat iemand hem iets moet zeggen. Onnodig te zeggen dat iedereen in zijn familie ontzettend trots op hem is, maar niemand is trotser dan zijn moeder …”

“Op 31 juli vroeg Dashawn of hij met zijn vrienden naar het winkelcentrum mocht. Omdat het de laatste dag van de zomervakantie was, was hij meer opgewonden dan anders om met zijn vrienden op te trekken, wetende dat zijn uitstapjes naar het winkelcentrum tijdens het schooljaar ten einde zouden zijn.

Laten we even verder spoelen naar het winkelcentrum. Ik gaf hem zijn zakgeld voor de dag, herinnerde hem eraan dat hij goede keuzes moest maken en dat ik van hem hield en dat ik hem binnen 3 uur zou terugzien. Hij zei oké en dat hij ook van me hield en stapte uit de auto. Terwijl ik wilde vertrekken, keek ik op en zag Dashawn met een bejaarde dame praten.

Aanvankelijk was ik niet zeker wat er aan de hand was omdat ik in de auto zat en hun gesprek niet kon horen. Het volgende wat ik zie is dat de bejaarde dame haar tas etenswaren en hem aangaf om langs haar ander zij te gaan. Dan besefte ik wat er aan de hand was. Ik haalde mijn telefoon boven om een foto te maken zodat zijn moeder en grootouders zouden zien waarvan ik getuige was.”

Dashawn was niet te beroerd om deze bejaarde dame uit de nood te helpen, maar hij deed het ook zonder nadenken. Mama, stiefmoeder en de rest van het “dorp” hebben deze jongen duidelijk goed opgevoed.

Kijk hieronder een andere aardige jongeman die een bejaarde vrouw de straat helpt oversteken. We hebben meer jongeren als hem nodig! DEEL dit bericht met je vrienden om ook hen tot goede daden aan te sporen!

Bron en afbeeldingen: FaithTap